Бомби убиха хора в Тайланд, обвиниха предното правителство

Тайландският премиер обвини свалени от власт политици за серията от бомбени атентати в Банкок, които убиха трима души и раниха 38
1 яну 2007 16:05,
Бомби убиха хора в Тайланд, обвиниха предното правителство
Трима тайландци загинаха в атентатите. Снимка: АФП

Тайландският премиер Шураюд Шуланонт обвини свалени от власт политици за серията от бомбени атентати в Банкок, които убиха трима души и раниха 38, съобщи ВВС.

Министър-председателят не посочи конкретни имена, но намекна, че виновниците са “всички онези, които са загубили властта преди време”.

Самият Шураюд бе назначен на поста, след като военните свалиха Таксин Шиннаватра от премиерския стол през септември.

Правителството отмени празненствата послучай Нова година в столицата и се събра на спешно заседание заради атаките.

Според премиера, разузнавателните служби подозират, че взривовете са дело на “групи, които са загубили политическата си мощ”.

“Не става въпрос само за предишното правителство, но и всички, които са били лишени от власт в миналото. В този момент не можем да кажем с точност коя група е виновна”, каза той.

Според правителството не е много вероятно атентатите да са извършени от мюсюлмански военни. В момента се прилагат повишени мерки за сигурност на ключови места, като международното летище.

Първата серия от шест взрива стана на улиците в Банкок, които бяха пълни с хора, подготвящи се за тържествата за Нова година. Малко преди полунощ избухнаха още две експлозии в центъра на града. Двама души загинаха в неделя, а в понеделник още един мъж почина в болница от раните си. Жертвите са тайландци.

Няколко чужденци бяха ранени. Двама британци, трима унгарци, двама сърби и един американец се лекуват в болница, но състоянието им не е тежко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание